Іван Варченко заявив, що просування РФ на передовій сповільнилося / колаж УНІАН, фото DeepState, кадр із відео

Темпи просування російських окупаційних військ на фронті в Україні дещо сповільнилися. Таку заяву зробив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

"Ворог продовжує намагатися використовувати свої переваги в живій силі: намагається посунутися на Покровському і Курахівському напрямку і, звичайно ж, діє активно в районі Часового Яру, на Куп'янському напрямку і на Курському напрямку", – зазначив він в ефірі телеканала FREEДОМ.

За словами експерта, на деяких ділянках передової українські військові змушені відступати. При цьому на більшості ділянок фронту ситуація відносно стабілізувалася – у ворога немає можливості просуватися далі.

Відео дня

"Але на цих напрямках, звісно ж, він концентрує свої удари, сподіваючись використати ще й погодні особливості, які складаються, даючи змогу проводити досить динамічні дії на суші", – додав Варченко.

Війна в Україні: інші новини

Російські окупанти не полишають спроб захопити Торецьк Донецької області. Однак битва за місто може затягнутися на місяці, вважає військовий експерт, майор запасу НГУ і ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Тим часом росіяни перекинули на Тендрівську косу дивізіон річкових катерів із Севастополя. Як розповів речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин, окупанти кілька тижнів тому також посилили свою присутність на Кінбурнській косі. Ворог боїться, що Сили оборони почнуть форсування.

Вас також можуть зацікавити новини: