На "найкращі" танки Путіна Т-90 встановлюють триповерхову броню / колаж УНІАН, скріншот

Останні спроби росіян захистити свої нові танки Т-90М, які Путін називає найкращими у світі, зазнають невдачі. І це має стати уроком для західних виробників танків, пише Forbes.

Видання посилається на нещодавно опубліковане відео, на якому зафільмовано успішне знищення на фронті в Україні російського танка Т-90 з "потрійним дахом" із додаткових шарів броні.

За заявами росіян, нібито їхні новітні танки Т-90М мають бути оснащені системою активного захисту "Арена", що стріляє керованими за радаром снарядами для збивання безпілотників. Однак, як пише Forbes, її ще не бачили в дії і, можливо, вона ніколи не з'явиться.

"Тим часом танкісти намагаються підвищити свої шанси, додаючи додаткову броню... В останній версії ми бачимо Т-90М з екраном на даху, покритим ДЗ (додатковим захистом), і додатковим екраном на даху для тришарового захисту. Як показує останнє відео, додаткові заходи не допомогли". - констатує журнал.

Зазначається, що нещодавно був помічений ще один Т-90М зі встановленим на видному місці на даху глушником дронів. Але і цей танк був швидко знищений бомбардувальником-безпілотником "Баба Яга", йдеться в статті. І це, як вважають у виданні, є ще одним свідченням того, що російські глушники ненадійні і часто марні:

"Навіть якщо на танках буде багато глушників, це не зупинить їх від знищення дронамі... Єдиний спосіб для танків вижити в даний час - просто не наближатися до зони дії FPV. Багато повідомлень вказують на те, що у росіян тепер є зона без танків, що простягається на шість миль від лінії фронту".

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, з початку широкомасштабного вторгнення російські війська втратили на полі боїв щонайменше 8908 танків.

Загальні бойові втрати Росії в Україні серед особового складу попередньо становлять близько 657 тисяч 940 чоловік. За минулу добу українські захисники ліквідували ще 1 тисячу 230 російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: