Росіяни намагалися штурмувати позиції українських десантників на Донбасі й зазнали втрат / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Триває війна в Україні, і біля села Костянтинівка Донецької області російські загарбники влаштували масований штурм позицій 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Збройних сил.

Супротивник хотів несподівано прорвати оборону наших воїнів і для цього пустив у хід 6 танків та 14 бронемашин з піхотою, йдеться на сторінці 79-ї бригади у Facebook. Воїни додали, що ворогам не вдалося раптово здійснити атаку.

"…десантники 79-ки відкрили вогонь по ворожих колонах ще до того, як ті почали висування на рубіж атаки. Артилерія, ударні дрони, протитанкові ракетні комплекси, мінні загородження - ворог вкотре відчув на собі, що таке міць Таврійських десантників", - підкреслили у бригаді.

Під час бою наші захисники спалили 2 ворожі бронемашини з десантом та 2 танки. Ще один танк росіян був підбитий, а інша техніка "ганебно втекла". "Ефектне сафарі на спішену російську піхоту влаштували наші оператори ударних дронів. Одному з російських штурмовиків від прицільного скиду з дрона відірвало обидві ноги - ось який кінець чекає на тих, хто приходить на чужу землю вбивати українців", - підкреслили десантники.

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Росіяни вже тривалий час намагаються активно наступати на частині Донбасу. Українські воїни дають гідну відсіч супротивникам - Росія на нашій землі зазнала колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 22 вересня 2024 року у живій силі становлять приблизно 642 тис. 420 загарбників. Крім того, ліквідовані вже 17 тис. 222 ворожі бойові броньовані машини та 8 тис. 768 танків.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив, що супротивники не зможуть у цьому році втілити у життя незмінну мету - повністю захопити Донецьку та Луганську області.

Вас також можуть зацікавити новини: