Експерт оцінив, навіщо Путіну потрібні солдати КНДР / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, 28 бригада

Потреба в людському ресурсі для продовження війни залишається пріоритетною у Путіна. На цьому акцентував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи інформацію про можливе відправлення північнокорейських солдатів на війну в Україну.

"Найближчими місяцями, а особливо у 2025-му році контингент російських окупаційних військ буде гіпертрофовано поповнюватися людським ресурсом, яким здебільшого і воюватиме Росія", - вважає експерт.

У зв'язку з цим, на його думку, "цілком логічною" є поява бойових підрозділів із солдатів КНДР у складі російських окупаційних військ. Хоча це більш проблематично, ніж комплектація ними інженерних бригад через мовний бар'єр, зазначив оглядач.

Відео дня

Він додав, що "логічним" для росіян було б розміщувати північнокорейські підрозділи в тиловій, прикордонній зоні або на тимчасово окупованих територіях.

"З іншого боку, гостра потреба в людях на тлі нарощування піхотної компоненти у 2025 році може змусити кидати ці сили на лінію бойових зіткнень", - вказав Коваленко.

Експерт акцентував, що в тому разі, якщо північнокорейські військові поповнять російські війська, міжнародним партнерам слід переглянути підходи і ставлення до війни в Україні.

Чи відправить Росія солдатів КНДР на війну в Україну - що повідомлялося

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни, посилаючись на представника української розвідки, повідомили, що "кілька тисяч" північнокорейських піхотинців проходять підготовку на території Росії.

Зазначалося, що до кінця 2024 року цих солдатів КНДР російське військове командування може направити на фронт в Україні або в прикордонні райони Росії, "щоб вивільнити резерви для ведення бойових дій".

Вас також можуть зацікавити новини: