Комплекс Skynex в Україні / скріншот

Українські бійці показали, як у складі Повітряних сил ЗСУ працює німецький зенітний артилерійський комплекс Skynex від компанії Rheinmetall.

Перші публічні кадри роботи цієї системи оприлюднило повітряне командування "Захід" ПС ЗСУ.

"Військовослужбовці підрозділів протиповітряної оборони виконали практичні стрільби із зенітного артилерійського комплексу Skynex", - ідеться в підписі до опублікованих фото та відео.

На ролику зафіксовано стрілянину, що вирізняється надвисоким темпом - 1000 пострілів за хвилину, а також повітряний підрив 35-мм боєприпасів AHEAD, систему управління вогнем, роботу розрахунку, і заряджання, зазначили в Defence Express.

"Повітряні сили використовують Skynex не з колісного шасі, а як стаціонарну платформу, яку можна перевозити. І з огляду на те, що ця система призначена для прикриття точкових об'єктів, це досить логічно, а також спрощує обслуговування шасі, яке потрібне тільки для її перевезення, а не витримування всіх навантажень під час стрільби", - йдеться в публікації.

Крім того, зазначається, що на відео продемонстровано автоматичний супровід цілі, який здійснюється за допомогою оптико-локаційної системи. До Skynex входить оглядовий радар X-TAR3D з дальністю виявлення цілей до 50 кілометрів, додали на порталі.

Системи ППО Skynex в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, німецькі зенітні артилерійські комплекси ППО Skynex успішно захищають українське небо.

Комплекс розроблено німецькою компанією Rheinmetall Air Defence.

Батарея системи складається з чотирьох 35-мм гарматних установок, поста управління і радіолокаційної станції, яка виявляє ціль і наводить на неї гармати.

Головне завдання Skynex - об'єктна протиповітряна оборона. Оскільки гарматні установки не є самохідними, вони використовуються для захисту аеродромів і об'єктів критичної інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: