Також Владислав Селезньов розповів, що може стати ключовим фактором у боях за Торецьк / фото УНІАН

Російські окупанти можуть мати просування на Торецькому напрямку, якщо продовжуватимуть закривати очі на свої масштабні втрати у боях за місто Торецьк. Про це розповів військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, спроба флангових атак на Торецьк стала марною для противника. Селезньов зауважив, що загарбники намагались взяти гарнізон ЗСУ в Торецьку в оточення, проте втратили чимало ресурсів. 

"Тому окупанти повернулись до старої тактики, яка була напрацьована ще під час Першої та Другої чеченської війни. Зокрема, спочатку активне застосування КАБів та артилерії для того, щоб гарантовано знищити будь-яку будівлю в місті. Отже, наші війська знову стають перед викликами", - підкреслив військовий експерт.

Відео дня

Селезньов додав, що армія РФ може і далі кидати на Торецький напрямок максимальну кількість техніки та живу силу. 

"З одного боку, я розумію, що сучасна військова наука говорить про те, що ведення бойових дій у міській забудові є одним із найскладніших. В цих реаліях армія, яка наступає, зазнає втрат. Втім, зараз ми можемо стверджувати, що ворог все ж має просування в Торецьку. За таких умов ворог готовий йти на великі втрати, а натомість мати просування на цій ділянці фронту", - наголосив експерт.

Він зазначив, що фактор ресурсів відіграватиме ледь не головну роль у боях за Торецьк. 

"Якщо російські окупанти й далі не будуть рахувати втрати, а також кидати всі сили та засоби на цей напрямок, то вони й далі просуватимуться", - сказав Селезньов. 

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти змогли досягти успіхів біля чотирьох населених пунктів у Донецькій області. Аналітики DeepState зазначили, що противник просунувся біля Новогродівки, Новоолександрівки, Сухої Балки та в Острівському. 

Також повідомлялось, що на півдні України за минулу добу було уражено чимало військової техніки ворога. Зокрема було пошкоджено дві ворожі вогневі позиції, два спостережні пункти, чотири місця зльоту дронів, одне місце зберігання боєприпасів та сім бліндажів. 

Вас також можуть зацікавити новини: