Ігор Романенко розповів, яка ситуація на Курщині / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти продовжують тиснути на позиції Сил оборони на території Курської області.

Про це повідомив в ефірі Radio NV генерал-лейтенант Ігор Романенко. "На початку, після першого етапу, ми контролювали 1300 квадратних кілометрів Курщини. А зараз, за різними оцінками, - близько 750. Тут (росіяни, - УНІАН) поступово нарощують ці зусилля. Для того, щоб зупинити наше просування, ворогу було потрібно від 30 тисяч (особового складу, - УНІАН). А для того, щоб відтиснути до кордону, треба від 80 до 120 тисяч угруповування", - сказав Романенко.

Він додав, що російські окупанти продовжують нарощувати сили в цьому регіоні, щоб досягти цієї позначки. За словами Романенка, Росія перекинула в Курську область до 20 батальйонів (може нараховувати від 400 до 800 осіб).

Відео дня

"Специфіка у тому, що не частинами, щоб не помічали, а з частин беруть по батальйону. Щоб значно не зменшувати потенціал частин, які на сході діють. Частку територій вже взяли під свій контроль - близько 10 населених пунктів. Завдавалися контрудари - два з півночі, один із заходу й один з південно-східного напрямку", - зазначив співбесідник.

За словами Романенка, з боку України бойові дії перейшли в оборонні:

"Але це оборона активна, мобільна. Досить складний вид діяльності, там зайшли деякі підкріплення. Оскільки з 50 тисячами угруповування треба кимось боротися".

Операція в Курській області - які новини вже повідомлялися

Напередодні Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російський контингент в Курській області вже досяг чисельності в 50 тисяч особового складу. Він відзначив, що йдеться про військових, які раніше перебували на інших напрямках.

Тим часом видання Forbes повідомляє, що українські захисники потрапили в "жорстку" пастку в Курській області. Зазначається, що українська сторона втратила щонайменше один CV90, Marder, M-2 і Stryker.

Вас також можуть зацікавити новини: