Експерт розповів, як довго зможуть воювати окупанти / фото wikimedia.org

Окупаційна армія РФ зможе вести бойові дії проти України щонайменше рік-два. Таку думку висловив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Є різні оцінки ситуації та її перспективи. Західні та українські фахівці оцінюють стан ведення війни та потенціал РФ на даний час, зокрема, в економіці та оборонно-промисловому комплексі, враховуючи переведення країни на воєнні рейки. У такому стані Росія може триматися ще рік-два вести бойові дії, залежно від інтенсивності", - сказав Романенко в етері "Еспресо".

За його словами, інтенсивність бойових дій на фронті залежатиме від того, як союзники України допомагатимуть з постачанням зброї, техніки та боєприпасів. Річ у тому, що наразі РФ отримує підтримку від своїх "партнерів" - лише Північна Корея надала росіянам 5 млн артилерійських снарядів.

Відео дня

Він констатував, що наразі, після певної паузи, допомога  американських союзників, на жаль, не є достатньо ефективною.

"Стан і перспективи будуть залежати від того, чи нададуть партнери допомогу, яка змінить ситуацію, чи все залишиться на нинішньому рівні. Наразі ситуація на фронтах важка. Якщо ситуація зміниться завдяки широкій допомозі, є оптимістичний шанс, що до кінця наступного року може розпочатися розмова про перехід до переговорів з міцною позицією України щодо зупинення бойових дій", - наголосив Романенко. 

Війна в Україні: новини 

Командувач ВПС США в Європі та Африці Джеймс Хекер заявив, що російська армія зараз більша та сильніша, ніж була до вторгнення в Україну в лютому 2022 року. За його словами,  ці покращення відбувають попри величезні втрати ворога в Україні. Міністр оборони США Ллойд Остін підрахував, що з 2022 року було вбито або поранено понад 350 тис. окупантів.

При цьому правитель РФ Володимир Путін наказав збільшити російську армію на 180 тис. військовослужбовців із загальною чисельністю 1,5 млн солдатів. Що зробило його армію другою за чисельністю у світі після китайської.

Вас також можуть зацікавити новини: