'Сильно демотивує військових': Жорін назвав одну з найбільших проблем у війську

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін переконаний, що найкращий результат на фронті досягається тоді, коли вище керівництво дослухається до командирів підрозділів, які працюють в тому чи іншому секторі.

"Коли є повноцінна взаємодія, внаслідок якої ухвалюються найбільш ефективні та доцільні рішення, коли є системна робота - це одразу видно на полі бою", - написав він.

За його словами, так відбувається далеко не завжди.

Відео дня

"Є генерали, які вважають, що вони розумніші за всіх командирів бригад та окремих підрозділів. Їм все видніше навіть з дуже віддалених від фронту місць. Найчастіше, власного польового досвіду вони не мають. І це дуже небезпечне явище, яке до того ж сильно демотивує військових", - пояснив військовий. 

Жорін стверджує, що позитивний факт в тому, що так чи інакше польові командири ростуть та піднімаються.

"Можливо, не з тією швидкістю, якої вимагають сьогоднішні події, але це відбувається. Майбутнє української армії саме за такими командирами - які знають сучасні методи ведення бою, мають власний досвід їх застосування і можуть проводити такі необхідні для нашого війська зміни", - додав він.

Війна в Україні - думка військових

Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов на позивний "Філя" розкритикував українські фортифікації на передовій. Окрім природного ландшафту, росіяни навчилися використовувати і ці укріплення – ворог просувається по довжелезних танкових ровах, які нещодавно викопали на напрямку. 

"Мені є багато що сказати про фортифікаційні споруди. Вони є, але вони побудовані некваліфіковано. Я вважаю, що за це має хтось нести відповідальність.  Танковий рів – він наритий. І бліндаж наритий. Але ті місця, де він наритий, та продовжуваність, невибухові загородження – які там мають бути, щоб ворог нас не обходив – ну… це реально злочин", – наголосив він.

Вас також можуть зацікавити новини: