Єгор Фірсов розповів, що серйозно затягує війну в Україні / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти понад рік тому почали наступати на місто Авдіївка Донецької області, а також активізувалися на інших ділянках фронту. Головний сержант роти ударних дронів Єгор Фірсов сказав, що міста потрібно захищати саме для того, щоб супротивники не розганяли свої контрнаступальні дії. За його словами, окупація будь-якого міста відчутно затягує війну.

Коли загарбники заходять в будь-яке місто - чи в Авдіївку, чи у Вугледар, то миттєво отримують перевагу, а українські воїни - "мінуси" на кілометрів 20-30, оскільки вимушені бути в дуже невигідних умовах, наприклад, у посадці, в полі, розповів воїн під час інтерв'ю Radio NV.

"Немає де закритись, немає де зробити маневр, немає де поставити техніку, немає як якісно прикріпити антену на FPV-дрон, щоб покращити радіогоризонт. Нічого такого немає. Натомість у ворога все є, коли він заходить у місто", - сказав він.

Відео дня

Співбесідник додав, що всі ті переваги, які мали захисники України, потенційно отримують вороги:

"Я навіть більше скажу. Коли ворог бере будь-яке місто, на кшталт Авдіївки, Вугледара, потенційно - Покровська, це продовжує війну, умовно, на пів року. Це, звичайно, умовно".

Воїн підкреслив, що після окупації якогось міста позиція росіян у морально-психологічному плані така, що нібито вони "все робили правильно, треба далі тиснути". Фірсов додав, що у військовому плані супротивники бачать, що отримали перевагу і вважають, що "треба далі тиснути".

На думку військового, зараз воїнам треба під Покровськом і Кураховим завдати росіянам таких втрат, щоб вони не могли далі розганяти хвилю наступу.

Триває війна в Україні - новини, які варто знати

Супротивники під час наступу на Донбасі захопили низку населених пунктів та підібралися дуже близько до Покровська. Станом на 4 жовтня, за словами начальника міської військової адміністрації Покровська Сергія Добряка, супротивники знаходилися трохи менше, аніж за 7 кілометрів від околиць міста

Варто зазначити, що росіяни остаточно окупували Авдіївку 17 лютого цього року. 2 жовтня стало відомо, що Сили оборони України вийшли з міста Вугледар. 

Росіяни зазнають величезних втрат під час наступальних дій. Загальні втрати ворога на 11 жовтня 2024 року у живій силі приблизно становлять 666 340 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: