Олександр Коваленко пояснив, що трапиться, якщо ворогам вдасться взяти під контроль Селидове / колаж УНІАН з карти deepstatemap.live та скріншоту

Якщо російські окупанти захоплять місто Селидове, яке знаходиться у Покровському районі Донецької області, то під загрозою опиниться Покровськ.

У тому разі, якщо супротивникам вдасться окупувати Селидове, то фактично вони отримають можливість виходу з південного напрямку на Покровськ, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко під час ефіру на Oboz Ua.

"Тобто вони почнуть рухатися саме по логістичній артерії із заходженням безпосередньо у південну частину Покровська. От що буде, якщо впаде Селидове", - пояснив експерт.

Відео дня

Аналітики DeepState оновили карту бойових дій:

Станом на 11 жовтня супротивники рухалися у бік міста Селидове з п'яти напрямів.

Карта бойових дій, на якій видно, що росіяни рухалися на Селидове з низки напрямків / скріншот з deepstatemap.live

У центрі уваги війна в Україні - що повідомлялося

Росіяни понад рік тому почали наступальні дії на місто Авдіївка Донецької області і активізувалися на інших ділянках фронту. Ворогам вдалося окупувати низку населених пунктів. Зокрема, впали Авдіївка та Вугледар. Окупанти також змогли дуже близько підійти до Покровська.

За словами військового аналітика Дениса Поповича, окупанти намагатимуться оточити Селидове, щоб отримати змогу наступати безпосередньо на місто Покровськ. Експерт підкреслив, що Селидове важливе з того погляду, що там є терикони, з яких можна тримати певні території під вогневим контролем.

Вас також можуть зацікавити новини: