Про стабілізацію фронту не можна говорити і в районі Торецька, зазначив експерт / колаж УНІАН, фото 95 бригада, скріншот

Російські окупанти мають успіхи в районі міста Селідове Донецької області, повідомив в ефірі "Radio NV" військовий експерт Михайло Жирохов.

"З Селидове все не так добре, як нам кажуть. Ситуація там дуже важка. Я б не сказав, що Селидове станом на зараз втрачено. Але росіяни ведуть бої в житлових масивах. Там дуже й дуже важко. Бригада "Кара-Даг" Національної Гвардії там ще тримає, але лише для того, щоб відступити на інші позиції", - сказав Жирохов.

Він додав, що складною ситуація залишається і в районі Курахове, де окупанти притискають українських захисників до водних перешкод.

Відео дня

"Там два мости ще є, але з логістикою все дуже погано... У них з'явилося достатньо сил для того, щоб концентруватися щонайменше на двох напрямках. І на певних напрямках, як під Цукурене, під Курахове - їм вдалося прорвати лінію оборони. Всі лінії оборони наші знаходилися зі сходу на захід. І коли росіяни наступають зі сходу, вони вклинюються в ці фортифікаційні споруди. Й тримати їх дуже важко, якщо не сказати, що неможливо", - розповів експерт.

За словами Жирохова, про стабілізацію фронту не можна говорити і в районі Торецька. Навіть попри те, що Україна перекинула в цей район додаткові резерви.

"Їх явно недостатньо для того, щоб вийти на якийсь рівень більш-менш постійної лінії фронту. Лінія рухається, і рухається не на нашу користь. Росіяни стягнули дуже велику кількість війська. І таке враження, що особового складу там дуже багато", - пояснив Жирохов.

Російсько-українська війна: важливі новини

Напередодні аналітик Bild Юліан Рьопке повідомив, що окупантам вдалося зайти до міста Селидове Донецької області. Зазначається, що на початку тижня загарбникам вдалося захопити шахту і, можливо, зайти в приватний сектор на сході Селидового.

Просування окупантів в місті підтверджують й аналітики DeepState. Вони відзначають також просування загарбників у трьох інших населених пунктах Донецької області - Костянтинівці, Ізмайлівці та біля Богоявленки.

Вас також можуть зацікавити новини: