Правоохоронці розслідують вбивства цивільних росіянами, про які повідомили у мережі / колаж УНІАН з фото Emerging Europe та скріншоту

З’явилася інформація, що у місті Селидове (Донецька область) російські окупанти розстріляли машину та жінок, правоохоронці розпочали розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу - порушення законів та звичаїв війни.

У мережі 27 жовтня опублікували інформацію, що супротивники вбивали мирних мешканців населеного пункту, повідомив Офіс Генерального прокурора в Telegram. За попередніми відомостями, 24 числа загарбники з автоматичної зброї розстріляли цивільну машину.

"Після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу", - йдеться у повідомленні.

Відео дня
Правоохоронці розслідують вбивства цивільних окупантами, про які повідомили у мережі / фото t.me/pgo_gov_ua

Крім того, за відомостями ЗМІ, росіяни розстріляли двох жінок:

"Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником".

У центрі уваги Селидове - новини, які вже повідомлялись

27 жовтня військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив, що росіяни після двох місяців марних атак на передмістя Селидового змогли прорватися у міську забудову. За відомостями видання Forbes, супротивники були близькі до того, щоб оточити це місто.

Лейтенант Збройних сил України з позивним "Алекс" повідомив, що росіяни, які прорвалися у населений пункт, почали розстрілювати цивільне населення

Вас також можуть зацікавити новини: