Микола Маломуж розповів про можливі наслідки втрати Селидового / колаж УНІАН зі скріншотів

Ситуація навколо міста Селидове (Донецька область) складна, але Сили оборони проводять контрнаступальні дії.

Якщо місто буде втрачене, то це стане тактичним проривом супротивника, розповів в ефірі "Апостроф TV" Микола Маломуж - генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки.

"Я думаю, ми ще будемо тримати позиції. Є шанс провести ряд операцій, про які ми сьогодні не будемо говорити. Треба перетворювати концентрацію військ ворога на їх знищення. А це величезна частина їхня нейтралізується. Ми маємо на день 1400-1600 - за два місяці армія, 75-77 тисяч. Це одна з основних задач, які ми виконуємо під Селидовим", - пояснив Маломуж.

Відео дня

Водночас експерт додав, що Сили оборони повинні зосереджуватися не лише на утриманні позицій в місті, а й проводити наступальні операції навколо міста:

"У випадку, якщо теоретично уявимо, що це місто ми будемо змушені покинути. То це рівень тактичного прориву, який забезпечує їм частковий контроль ряду логістичних шляхів, які проходять до Покровська та взагалі лінії розмежування. Це будуть втрати не стратегічного рівня, зрозуміло".

За його словами, українські сили у будь-якому випадку відходитимуть на підготовлені позиції, "тому що ми вже відпрацювали модель".

Ситуація в Селидове: що відомо

Напередодні аналітики DeepState повідомили про те, що російські окупанти вже захопили центральну частину міста Селидове. Зокрема, про це свідчать кадри з присутністю загарбників на території міської ради.

Аналітики відзначають просування ворога не лише в районі Селидове, а й на інших напрямках Донецької області. Зокрема ворог окупував населений пункт Гірник на Курахівському напрямку, а також просунувся в Богоявленці, Новоукраїнці, біля Шахтарського та Новоолексіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: