Росія втратила БПЛА "Охотник" в Україні / колаж УНІАН, фото t.me/ssternenko

Втрата Росією БПЛА С-70 "Охотник" - це значна перемога для західної розвідки. Таку думку висловив радник Центру військово-морського аналізу, експерт з безпілотників і питань російської оборони Семюел Бендетт, передає Business Insider.

Зазначається, що, судячи з усього, українські війська вже оглядають уламки С-70, і це той сценарій, якого Росія воліла б уникнути. Безпілотник С-70 "Охотник" називають флагманським проектом Москви з БПЛА протягом понад десяти років.

Бендетт припустив, що Україна роздобула основні матеріали дрона "Охотник", включно з мікроелектронікою та іншими його ключовими компонентами.

Відео дня

"Отримання цього літака може дати уявлення про його роботу, а також про його слабкі сторони і про те, як найкраще йому протистояти", - йдеться в публікації.

Крім того, експерт не виключив, що втрата навіть одного БПЛА С-70 "Охотник" може загальмувати програму РФ або ж поставить Москву перед дилемою: чи варто продовжувати розробку таких безпілотників, чи краще витрачати більше ресурсів на далекобійні ударні БПЛА, які набагато дешевші.

Росія втратила безпілотник С-70 "Охотник" - що повідомлялося

Нагадаємо, 5 жовтня стало відомо, що в Донецькій області збили російську повітряну ціль. Одразу з'явилася інформація, що це був штурмовик Су-25, пізніше повідомили, що впав Су-34, і, зрештою, дійшли висновку, що йдеться про важкий БПЛА С-70 "Охотник".

Як припустив військовий експерт Олександр Мусієнко, окупанти того дня могли перевіряти, як "Охотник" долає українську ППО за 20 км від фронту. Ще одна версія, за його словами, полягає в тому, що російський БПЛА міг почати втрачати контроль і летіти вглиб території України.

Вас також можуть зацікавити новини: