Росія втратила БПЛА "Охотник" і намагалася знищити уламки / колаж УНІАН, скріншоти

Новітній російський безпілотник С-70 "Охотник" вийшов з-під контролю над Україною і був збитий винищувачем Су-57, який його супроводжував. Відразу після збиття БПЛА росіяни випустили по місцю його падіння ракету "Іскандер", щоб знищити уламки. Як пише Forbes, є кілька причин, через які РФ хотіла б перешкодити Заходу вивчити частини безпілотника.

У виданні акцентували, що збиття С-70 "Охотник" може стати однією з найбільших ганьб, коли-небудь пережитих російськими повітряно-космічними військами, якщо не гірше.

"Ці ракети ("Іскандер" - УНІАН) дефіцитні й дорогі, і відволікання однієї з них від кампанії проти міст України свідчить, що це була високопріоритетна мета", - акцентується в публікації.

Відео дня

Зазначається, що незважаючи на спробу армії РФ замести сліди, українці встигли забрати ключові компоненти збитого безпілотника С-70 для аналізу, який, ймовірно, буде дуже незручним для росіян.

Зокрема, західні інженери можуть отримати інформацію, яка певною мірою зведе нанівець можливості С-70 щодо забезпечення його скритності, і ці БПЛА стануть менш корисними, пише Forbes.

Крім того, передбачається, що, якщо Захід зможе побачити, як працює С-70 "Охотник", він зможе отримати досить гарне уявлення і про те, як перемогти Су-57.

Більш імовірним поясненням того, чому росіяни хотіли знищити уламки свого новітнього БПЛА "Іскандером", у виданні назвали їхнє бажання приховати власну брехню щодо досягнень у сфері малопомітності ("стелс"-технології).

"З огляду на російську культуру, цілком можливо, що навіть старші командири не знають про ці недоліки... Можливо, російське керівництво ось-ось дізнається, що їхній дорогий і розрекламований безпілотник-невидимка насправді зовсім не "стелс". І дізнаються вони це, прочитавши в ЗМІ", - додали в журналі.

Новітній російський БПЛА С-70 "Охотник" збили 5 жовтня - актуальне

Нагадаємо, експерт з безпілотників і питань російської оборони Семюел Бендетт заявив, що втрата Росією БПЛА С-70 "Охотник" - це значна перемога для західної розвідки.

За його словами, Україна роздобула основні матеріали БПЛА "Охотник", включно з мікроелектронікою та іншими його ключовими компонентами.

Вас також можуть зацікавити новини: