Встановлено імена 13 з 16 розстріляних росіянами українських військовополонених / Колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН

Правоохоронні органи України встановили імена 13 з 16 розстріляних військовослужбовців, які здавалися у полон на Покровському напрямку. Про це Укрінформу повідомив начальник Департаменту війни Офісу генерального прокурора України Юрій Бєлоусов.

"Стосовно останніх випадків. За фактом страти 16 бійців ми працюємо і встановили дані наших 13 військових, ще по трьох встановлюються дані, тому що немає доступу до військової частини", – розповів представник Офісу генпрокурора.

При цьому він зазначив, що працівники СБУ встановили підрозділ РФ, який може бути причетний до розстрілу 16 українських воїнів. Посадовець також прокоментував розстріл дев'ятьох українських бійців 10 жовтня у Курській області РФ.

Відео дня

"Ми розуміємо, хто ці бійці. Зараз з’ясовуються деталі розстрілу наших військовополонених. Ми знаємо локацію, де це відбулося на Курщині, і відпрацьовуємо два російські підрозділи, які можуть бути причетні до розстрілу", - сказав Бєлоусов.

За його словами, протягом останнього року збільшилася кількість страт українських військовополонених:

"Військові роблять усе можливе, щоб забрати тіла своїх побратимів".

Також, за словами Бєлоусова, значно погіршилися умови у місцях несвободи у РФ, де утримують українських полонених. Він вважає, що це може свідчити про відповідні вказівки "згори" - зокрема, до розстрілів українських військовополонених свого часу закликав заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв.

Розстріл росіянами військовополонених ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня в районі населеного пункту Зелений Шлях Курської області росіяни розстріляли українських полонених - 9 дронщиків та суміжників.

Зазначалося, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися.

Вас також можуть зацікавити новини: