Росію масово атакували дрони / колаж УНІАН, скріншот, фото 3 ОШБр

У Росії заявили про нову масовану атаку одразу кількох областей українськими дронами.

Влада традиційно відзвітувала про збиття БПЛА вночі та вранці 3 жовтня. Зокрема, в Міноборони РФ заявили, що російські засоби ППО "перехопили і знищили" 113 українських дронів у чотирьох областях: 73 БПЛА - над територією Бєлгородської, 25 - над Воронезькою, 14 - над Курською і один - над Брянською.

Оновлено. Російські пабліки повідомляють, що станом на 07:55 в аеропорту Казані через загрозу атаки дронів запроваджено режим "Ковер": затримано рейси на виліт і на приліт.

Також зазначається, що до цього під атакою БПЛА були Борисоглібськ та інші міста Воронезької області. Лунали вибухи, спалахували пожежі.

Росію атакували понад сотню дронів / фото t.me/vchkogpu

Губернатор Бєлгородської області Гладков повідомив, що один із дронів долетів до міста Старий Оскол, є постраждала з різаною раною стопи.

"Унаслідок падіння осколків у трьох приватних домоволодіннях вибито вікна, посічено покрівлі, фасади та паркани. Пошкоджено легковий автомобіль", - написав він.

Про атаку дронами окремо повідомили губернатори Брянської та Курської областей.

У російських пабліках була інформація про проліт дронів у ще одній області РФ - Орловській.

Удари вглиб РФ - актуальні новини

Нагадаємо, речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Україні не потрібен дозвіл від Штатів, щоб бити по цілях на території Росії, і вона успішно може використовувати для цього свою зброю.

За його словами, в України "є величезна кількість матеріалів для самозахисту": "Вони - суверенна країна, і можуть використовувати зброю, яку вони створюють самостійно, і її багато, якщо ви подивитеся на програми, які вони впровадили за останній рік".

Вас також можуть зацікавити новини: