Днями українські бійці збили російський винищувач Су-30СМ над Чорним морем / колаж УНІАН, скріншоти

У польських ЗМІ припускали, що російський винищувач Су-30СМ над Чорним морем українські бійці збили з F-16 або ЗРК Patriot, і на це слід звернути особливу увагу, зазначили в Defence Express.

"У своїх припущеннях польські журналісти виходили з того, що російський літак упав за 75 кілометрів від берегової лінії, і на такій дистанції цей ворожий "борт" можна було дістати лише двома вищевказаними засобами. Автори публікації зробили припущення і про те, що Су-30СМ могли втратити через ймовірний вибух під час запуску ракети Х-31П, носієм якої власне і виступав цей літак", - ідеться в публікації.

У Defence Express акцентували, що в цьому разі йдеться про те, як можливості ППО України можуть сприймати медіа сусідньої країни, Польщі, яку Київ просить приєднатися до знищення російських дронів і ракет.

"І цілком може вийти так, що формат політичного рішення Польщі щодо приєднання до протиповітряного захисту України може залежати, зокрема, і від того, як місцеві медіа сприймають наші можливості в сегменті ППО", - зробили висновок у Defence Express.

Бійці ГУР збили Су-30СМ над Чорним морем

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що під час операції в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу ГУР знищили російський бойовий літак Су-30СМ влучанням із ПЗРК.

Зазначається, що винищувач був у складі 43 окремого морського авіаційного полку ПКС РФ, який базується на аеродромі міста Саки в тимчасово окупованому Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: