Експерт пояснив, які функції Міг-31К виконуватимуть у Білорусі / фото Вікіпедія, скріншот

Російські винищувачі МіГ-31К, які було переміщено до Білорусі, можуть бути використані для співпраці з радіолокаційною станцією "Небо-М", оскільки Росія зараз боїться використовувати літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50. Про це в ефірі "Київ24" сказав президент Української асоціації пілотів Геннадій Хазан.

Він зауважив, що можна лише припускати, що саме було причиною переміщення літаків. "Є припущення, що, може, їх вивели в Білорусь для того, щоб спробувати врятувати. Але я вважаю трішечки інакше. Є велика імовірність того, що ці літаки можуть бути використані у співпраці з радіолокаційною станцією Російської Федерації "Небо-М", - сказав Хазан.

Він пояснив, що ця станція працює у "стелс-режимі". Вона працює на прийом, але їй потрібно, щоб був сигнал, який опромінюватиме об’єкти, які знаходяться в повітрі.

Відео дня

"І тут, власне, ті МіГ-31, їх локатори потужні, можуть бути використані… для такої співпраці", - зазначив експерт.

Хазан нагадав, що нещодавно одну "Небо-М" було знищено і їх "лишилося 10 штук". "Вона дуже коштовна, близько 100 мільйонів доларів коштує", - додав він.

Крім того, експерт нагадав, що Росія зараз боїться використовувати літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50, кілька з яких вже було знищено:

"А от таким чином використати МіГ-31 - дуже величезна ймовірність. Тобто ми маємо розглядати всі можливості. І як можливість нанесення удару ракетами, носіями яких вони є, а також… як цілевказання до радіолокаційної станції Російської Федерації "Небо-М". Тому що в тій частині України для них немає можливості радіолокаційної розвідки, радіолокаційного супроводу цілей".

Російські носії "Кинжалів" у Білорусі

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня моніторинговий канал "Білоруські Гаюн" поінформував, що з Росії до Білорусі прилетів винищувач МіГ-31К. Ці літаки є носіями аеробалістичних ракет "Кинджал".

10 жовтня канал повідомив про приліт ще одного такого ж винищувача. Обидва вони приземлилися на аеродромі "Мачулищі".

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан вважає, що російські окупанти намагатимуться використати Білорусь для ракетних ударів по Україні.

За його прогнозами, ворог планує продовжити атаки на Старокостянтинів (Хмельницька область), оскільки росіяни вважають, що саме там розташовані літаки F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: