Світан розповів про виконане завдання на Курщині / колаж УНІАН

За час операції українських захисників в Курській області, росіянам вдалося облаштувати там лінію оборони, повідомив в ефірі "24 Каналу" військовий експерт Роман Світан.

Через це, за словами експерта, Сили оборони не можуть рухатися вперед на цьому напрямку великими групами. "Тому просуваються малими групами, які заходять у тил російським військам. І вже заходять серйозні частини на просування. Але поки в нас є можливість рухатися на північний схід, росіяни посилили тиск у районі Любимівки. Деякі передові російські частини вже підходять до Малої Локні. І виникає проблема у наших частин, зараз будуть її вирішувати", – розповів Світан.

Він додав, що для росіян цей напрямок є проблемним через великі втрати: "Сотні росіян мінусуються на добу. Великі втрати, адже вони заповзають у кишеню. А флангові удари, працюють усі засоби ураження. І тому втрати у росіян скажені".

Відео дня

Він також додав, що однією з ключових задач для Сил оборони України на цьому напрямку є знищення особового складу ворога.

"На третій місяць цієї операції виконана одна із задач. Зв'язано до 50 тис. російських військ. Які в сухий період потрапили б на Донбас. Якби ці 50 тис. зайшли напочатку осені на Донбас – вони вже були б під Павлоградом", – пояснив Світан.

Війна в Україні: інші важливі новини

Аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке напередодні заявив про прорив російськими військами фронту в районі Часового Яру. За його даними, окупанти змогли форсувати канал Сіверський Донець - Донбас.

Журналісти Foreign Affairs заявляють, що на третій рік війни партнери все більше тиснуть на Київ щодо початку перемовин. І до цього часу, на думку журналістів, Україна має переломити ситуацію на полі бою.

Вас також можуть зацікавити новини: