Росіяни на Донбасі вбили полонених захисників України / колаж УНІАН зі скріншотів

Біля міста Селидове (Донецька область) російські окупанти розстріляли двох полонених воїнів Збройних сил України.

Вороги вбили воїнів ЗСУ у п'ятницю, 18 жовтня о 14:38, поділився оперативними даними Офіс генерального прокурора в Telegram.

У Офісі підкреслили, що вбивство військовополонених - грубе порушення Женевських конвенцій і його вважають тяжким міжнародним злочином. В Україні розпочато провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, яке поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу).

Відео дня

У відомстві також розкрили деталі злочину. За даними Офісу генпрокурора, супротивники, які штурмували лісопосадку біля міста Селидове, поклали беззбройних українських воїнів обличчям донизу:

"Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї".

Супротивники на сході України вбили полонених бійців нашої армії / фото t.me/pgo_gov_ua

Продовжується російсько-українська війна - важливі новини

Росіяни вже не раз вбивали полонених українців. Зокрема, ЗМІ дізналися, що страшний злочин в Курській області вчинили члени російської 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту - розстріляли полонених українських дронщиків та суміжників.

Росіянам мстилася за вбивство полонених 95 окрема десантно-штурмова Поліська бригада десантно-штурмових військ армії України. У ДШВ повідомляли, що 18 жовтня наші воїни оточили взвод 155-ї бригади й "мінусували" її бронетехніку та десятки окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: