Росіяни розстріляли чотирьох полонених українських бійців  / УНІАН

Російські окупанти здійснили черговий воєнний злочин, розстрілявши чотирьох полонених бійців Національної гвардії України поблизу міста Селидове Донецької області. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Правоохоронці встановили, що 6 жовтня четверо військових Національної Гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі м. Селидове.

Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили українських захисників у полон. Зазначається, що представники ЗС РФ записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

Відео дня

"Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

У Офісі підкреслили, що вбивство військовополонених - грубе порушення Женевських конвенцій і його вважають тяжким міжнародним злочином. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Воєнні злочини росіян

Це не перший випадок, коли росіяни розстрілюють полонених беззбройних українських бійців. 18 жовтня біля міста Селидове російські окупанти розстріляли двох полонених воїнів Збройних сил України.

На початку жовтня 2024 стало відомо, що російські окупаційні війська стратили 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. В Офісі генерального прокурора України зазначали, що воєнний злочин окупанти скоїли в районі сел Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

Загалом, як повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець, росіяни вбили вже понад 100 українських військовослужбовців, які здавалися в полон.

Вас також можуть зацікавити новини: