Росіяни розстріляли українських полонених: це сталося на Курщині

10 жовтня росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині. Про це повідомляють аналітики DeepState.

"Кацапські виродки вчергове порушили правила та звичаї ведення війни — розстріляно 9 українських військових на Курщині", - сказано в повідомленні.

При цьому проєкт посилається на джерела у 1 ОТБр. Зазначається, що 10 жовтня росіяни розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях:

Відео дня

"Додаткові деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися".

При цьому наголошується, що ситуація на Курщині "не така радісна", хоч Сили Оборони проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене вкрай важко.

"Ми обговорили дану ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках. Екіпажам БПЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою", - наголошують в DeepState .

Страти українських полонених

Як повідомляв УНІАН, це не перший випадок розстрілу росіянами українських полонених.

Зокрема, на початку жовтня 2024 стало відомо, що російські окупаційні війська стратили 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

В Офісі генерального прокурора України зазначали, що воєнний злочин окупанти скоїли в районі сел Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

Військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, під контролем ворога вийшли з лісопосадки, а після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя,  добили впритул автоматною чергою.

Також українські військові гинуть в російському полоні. Видання Politico, посилаючись на дані Міністерства оборони України, зазначило, що щонайменше 177 українських полонених загинули в російському полоні з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Вас також можуть зацікавити новини: