Росіяни кілька годин атакували Київ з повітря / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com і t.me/dnipropetrovskaODA

Російські окупанти з вечора 16 жовтня і у ніч на 17 число атакували Київ ударними дронами, у Деснянському районі пошкоджено багатоквартирний житловий будинок.

Унаслідок атаки на трьох поверхах пошкоджено скління вікон внутрішнє оздоблення кімнат, інформація про потерпілих не надходила, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

"На Київ російські дрони заходили хвилями і з різних напрямків. З вчорашнього вечора і протягом ночі повітряну тривогу у місті оголошували чотири рази, сумарно небезпека тривала три з половиною години. Крім загрози БПЛА, одна з тривог була повʼязана із загрозою застосування ворогом балістичної зброї", - зазначи в КМВА.

Відео дня

У відомстві додали, що усі ворожі безпілотники, які виявили біля Києва та над столицею, знищили українські захисники. Точну кількість ліквідованих дронів назвуть Повітряні сили Збройних сил України.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Деснянському районі на території дитячого садка знайшли невеликий уламок дрона:

"Розбита шибка в приміщенні закладу. Інших ушкоджень та руйнувань немає. Потерпілих не виявили. Також у Деснянському районі уламки БпЛА впали на відкритій території. Руйнувань та потерпілих немає".

Згодом у Повітряних силах уточнили, що до відбиття нападу з повітря залучали зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби. Було збито 31 ударний дрон супротивника у Київській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській та Сумській областях. 36 ворожих безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії засобів РЕБ.

"У ніч на 13 жовтня... ворог задав удару по Полтавщині та Одещині двома балістичними ракетами "Іскандер-М" із Курської області РФ та ТОТ Криму, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та Сумщині із повітряного простору Курської обл., а також 68-ма ударними БПЛА (райони пусків: Курськ, Орел – РФ), - додали у Повітряних силах.

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Росіяни вже багато разів атакували Київ з повітря не лише дронами, а й різними типами ракет. Унаслідок ворожих ударів у столиці є багато руйнувань, жертв та постраждалих.

Нагадаємо, у липні ворог завдав масованого ракетного удару по столиці України й поцілив у дитячу лікарню "‎Охматдит"‎. Одна з будівель медзакладу серйозно пошкоджена. Лікарню не відремонтують у цьому році, її вирішили "законсервувати" на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: