Валерій Прозапас попередив про загрозу наступу на Запоріжжя / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти після просування на Донеччині розпочнуть наступальні дії на Запоріжжя.

Про це "Київ24" заявив майор Збройних сил України Валерій Прозапас. За його словами, можливість піти у наступ на вказане місто загарбники отримали внаслідок успішного просування на Донецькому напрямку.

"Очікувана ситуація, що росіяни намагатимуться атакувати його (місто, - УНІАН) більш інтенсивне після того, як вони просунулися на Донецькому напрямку. Відповідно, тепер й з півдня, й з південного сходу вони намагатимуться просунутися до обласного центру. Я думаю, що найближчим часом саме цей напрямок може стати одним з найгарячіших", - сказав військовий.

Відео дня

Він нагадав, що це логічне, в тому числі тому, що кремлівський диктатор Володимир Путін раніше підписав "конституційні закони" про нібито "входження до складу Росії" чотирьох частково окупованих українських регіонів - Херсонщини, Запорізької, Луганської та Донецької областей:

"Всі ми пам’ятаємо, що Путін вніс наше місто, моє рідне місто, в конституцію Російської Федерації, яке значиться тепер як російське. Тому звичайно, дійсно, треба приділяти максимальну увагу (Запоріжжю, - УНІАН)".

Продовжується російсько-українська війна - важливі новини

Нагадаємо, останнім часом російська окупаційна армія має певні успіхи на Донеччині. Зокрема, за даними DeepState, росіяни захопили село Желанне Друге Покровського району Донецької області України та ще просунулася у Вишневому, Гірнику, біля Ольгівки та Любимівки.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку минулої доби (станом на ранок 21 жовтня) відбулося 167 бойових зіткнень, противник завдав 54 авіаційних удари із застосуванням 99 КАБів, більш як 560 ударів дронами-камікадзе.

Зокрема, 20 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку Греківки, Новомихайлівки, Ямполівки, Новосадового, Тернів, Зарічного та Серебрянського лісництва. 19 атак противника нашим підрозділам вдалось відбити. Також агресор чотири рази намагався вклинитися в оборону ЗСУ на Торецькому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: