Мусієнко попередив, що окупанти готують масований ракетний удар / колаж УНІАН

Російські загарбники накопчують ракети для завдання масового удару по території України. Про це керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Мусієнко наголосив, що росіяни виготовляють і накопичують ракети.

"Санкції не заблокували у повній мірі їх виробництво. І... найближчим часом навряд чи вдасться [заблокувати виробництво] у повній мірі. Тому що Україна  наполягає на санкціях і показує партнерам начинки цих ракет, і всі бачать, але кроки робляться повільно [щодо унеможливлення потрапляння до Росії компонентів для виробництва ракет з третіх країн - УНІАН]", - сказав Мусієнко.

Відео дня

При цьому, немає інформації, що у Росії виникла серйозна криза з виробництвом ракет.

"У ворога все готове для того, щоб завдавати ударів. І чому вони їх не завдають - це питання інше. Воно мабуть виключно не стосується військової площини. Можливо у Путіна є якісь інші розрахунки, мотивації. Але те, що вони готуються, літаки постійно літають на Оленью, розвантажують ракети, переміщується російська балістика по території Росії - це теж помітно... Це може свідчити про їх накопичення", - сказав Мусієнко.

При цьому, він зазначив, що Україна теж накопичує можливості для відбиття ракетних атак і очікує надходжень систем ППО від партнерів.

Експерт вважає, що на сьогодні залп ракет на рівні 100-110 одиниць - це максимум, який загарбники можуть накопичити.

"Взагалі він розцінюється від 120 до 150 ракет, максимальний. Залежно від того, чи ворог буде вважати за необхідне використати їх всі за дві-три-атаки, чи він їх розділить на чотири, на п'ять...", - сказав Мусієнко.

Ракетні атаки окупантів

21 жовтня авіаційний експерт Костянтин Криволап відзначив, що на аеродромі в Оленьї у росіян вже споряджені ракетами 9 літаків Ту-95МС, а на аеродромі Енгельс-2 - ще 5 літаків. Також окупанти можуть використати три МіГ-31К з ракетами "Кинджал", а також ОТРК "Іскандер-М" і кораблі з ракетами "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: