Таку інформацію окупанти намагаються приховати / фото Getty Images

Армія РФ сформувала "особливий бурятський батальйон", до якого увійшли громадяни КНДР. Наразі відомо, що 18 військових з Північної Кореї вже втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей Росії. Про це повідомили видання "Українська правда" та "24 канал", посилаючись на джерела у спецслужбах.

За інформацією джерел УП, це сталося за 7 кілометрів від державного кордону з Україною. 

Співрозмовник повідомив для журналістів, що наразі причини втечі північнокорейських військових невідомі, російська армія розпочала їх шукати. 

Відео дня

Своєю чергою такі дані російські загарбники намагаються приховати від вищого командування. 

Водночас джерела 24 каналу у розвідці зазначили, що військові КНДР служили на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади армії РФ. Орієнтовно у цьому батальйоні служить близько 3 тисячі осіб. 

"За даними джерел 24 Каналу у розвідці, наразі Росія проводить забезпечення військових новоствореного батальйону стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Там також припускають, що його можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська", - додали у повідомленні.

Військові КНДР в Україні - що відомо

Раніше головний редактор Defense Express Олег Катков заявив, що наразі мало інформації про чисельність армії Північної Кореї. За його словами, ймовірно, розвідки інших країн мають більше інформації про армію КНДР, проте вона під грифом "секретно". Він додав, що якщо КНДР відправляє на війну РФ проти України свої війська, то створюється експедиційний корпус з найпідготовленіших підрозділів.

Водночас військовий експерт Павло Нарожний вважає, що Північна Корея може відправити тисячі людей на підтримку Росії. За його словами, у цій країні з самого народження людей тренують для того, щоби вони готувалися до війни.

Вас також можуть зацікавити новини: