Росіяни постійно сунуть на позиції ЗСУ / фото wikimedia.org

Російські окупаційні війська продовжують штурми піхотою та з використанням техніки на фронті. Іноді наші захисники фіксують незвичайні атаки - одного разу ворог сунув на позиції Сил оборони на звичайній автівці. Про це в ефірі "Українського радіо" розповів командир екіпажу безпілотних авіакомплексів "Кара небесна" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії Андрій Отченаш.

"Один "жигуль" підірвався на міні, представники РФ неймовірно красиво вилетіли акробатичним піруетом з машини і залишилися лежати на українській землі. Іншого "жигуля" знищив FPV-коптер. Я навіть не можу уявити, що вони собі думали і яка в них була мета їхати на наші позиції... Їх дуже велика кількість продовжує штурмувати наші позиції, щодня без відпочинку. Вони йдуть і йдуть, вмирають, йдуть і йдуть, вмирають. Інколи відчуття, що в Росії десь є бройлерська фабрика дурних росіян, яких спеціально створюють для війни", - поділився військовий.

За його словами, 80% полонених окупантів - абсолютно неосвічені люди, які не можуть пояснити, чому пішли воювати. Ще 1% прийшли боротися з "нацизмом".

Відео дня

"Що смішно, враховуючи, що війна триває вже понад 2,5 роки. Я ще зрозумію, що деякі дурні вірили в "нацизм-фашизм" на початку війни, тому що їм промили у Росії мозок. Але зараз вже ж видно, що всюди, куди приходять в Україні росіяни, дійсно відбувається нацизм, розруха, знищення – типовий рашистський стан", - додав Отченаш.

Військовий зауважив, що завдяки погоді штурмові дії на фронті будуть зменшуватись, хоча все одно триватимуть. Це дасть ворогу час, щоб підготувати нову хвилю резервів. На думку захисника, нові бійці противника воюють гірше за тих, що були раніше.

"Тобто, незважаючи на те, що в них достатньо хороша підготовка, вони мають значно меншу мотивацію, навіть в тому, що фінанси не так сильно їх "купують", як бажання вижити. Коли безпосередньо потрапляють на фронт, то вони вже не настільки "матьорі", як ті, що були перед ними, й мали якусь ідею. Тому стовідсотково, що рівень російських штурмовиків падатиме", - підсумував він.

Війна в Україні - останні новини

Раніше Отченаш зазначав, що російські солдати можуть бути не дуже розумними і неосвіченими, але як бійці вони підготовлені достатньо добре. 

Американський військовий експерт Майкл Кофман вважає, що чисельна перевага Росії над Україною може почати зменшуватися вже до кінця цього року. 

Вас також можуть зацікавити новини: