Росіяни атакують Україну "Шахедами" вже щоночі / фото ua.depositphotos.com

Росія помітно збільшила кількість атак дронами-камікадзе Shahed-136. Військовий експерт Іван Варченко вважає, що так окупанти хочуть компенсувати проблеми з артилерійськими снарядами. Про це він розповів в ефірі Еспресо

"Суттєве використання кількості БПЛА нашими ворогами пов’язане з нашими успішними ударами по російських складах з боєприпасами. (...) Зараз місячний, можливо, півтора- чи двомісячний запас вони втратили лише впродовж кількох днів, коли були знищені склади на Кубані та в Псковській (Тверській – УНІАН) області", - розповів він. 

На думку Варченка, зараз росіяни не мають можливості стрімко збільшити виробництво боєприпасів, щоб використовувати їх на фронті у звичному обсязі.

Відео дня

"Відтак, ми розуміємо, що зараз вони намагаються компенсувати якраз великою кількістю безпілотників ту велику втрату боєприпасів. (...) Ймовірно, вони використовують ті запаси, які в них були передбачені на жовтень, листопад, грудень -  зараз вони змушені їх використовувати, щоб не применшувати власну вогневу спроможність бити по українській території. Сподіваюся, що вони таки будуть змушені з часом просідати і з боєприпасами, і з безпілотниками", - додав військовий. 

Варто додати, що існує більш логічне пояснення того, чому росіяни збільшили використання "Шахедів". Так, головний редактор військово-аналітичного порталу Defense Express Олег Катков раніше розповідав, що росіянам вдалося значно наростити виробництво цих безпілотників. І саме це дає їм змогу атакувати Україну щодня.

Крім того, різке зростання "шахедних" атак почалося ще у серпні і продовжилося у вересні. Тоді як підрив російських складів зі снарядами стався тільки наприкінці вересня і не міг стати причиною цього зростання дронових атак.

Знищення російських складів з боєприпасами

Як писав УНІАН, в ніч проти 21 вересня Сили оборони України вдарили по 23-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ у Тверській області, неподалік населеного пункту Октябрський. В результаті стався потужний вибух, зовні схожий на ядерний. В результаті було знищено десятки тисяч тонн боєприпасів.

Крім того було завдано успішного удару по іншому великому складу – арсеналу "Тихорецьк" у Краснодарському краї. Там також лунали потужні вибухи. 

Вас також можуть зацікавити новини: