Росіяни обстріляли Миколаїв, загинула людина / фото t.me/dsns_mykolaiv

Російські окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву, загинула жінка, ще 16 людей отримали поранення.

Як повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, 15 жовтня, близько 02:30, ворог атакував місто, попередньо - ракетами типу С-300. Пошкоджено інфраструктурний обʼєкт, ресторанний комплекс, торгові павільйони, житлові будинки та автомобілі.

"Виникли пожежі, тривають заходи з ліквідації. Внаслідок обстрілу загинула жінка, поранення отримали 16 людей, з них трьом надано амбулаторну допомогу", - розповів посадовець.

Як уточнили у регіональному главку ДСНС, в одному з районів міста пошкоджено інфраструктурний об'єкт, приватні житлові будинки та автомобілі, де виникли пожежі, які оперативно ліквідовані на площах 30 кв. м та 400 кв. м:

"В іншому районі загорілись ресторанний комплекс й торгівельні павільйони. Пожежу площею 1400 кв. м ліквідовано підрозділами ДСНС".

За даними рятувальників, в результаті влучання боєприпасів та їх уламків загинула жінка. Загалом від ДСНС до ліквідації наслідків залучено 77 осіб, 14 одиниць техніки.

У ГУ Нацполіції Миколаївської області розповіли, що на місцях подій поліцейські огородили територію і перекрили рух транспортних засобів. Правоохоронці фіксують наслідки воєнних злочинів, а також надають допомогу громадянам. Розпочато кримінальне провадження за ст. 438 КК України "Порушення законів та звичаїв війни".

Водночас Командування Повітряних сил Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook повідомило, що у ніч на 15 жовтня ворог задав удару по Миколаївській області сімома зенітними керованими ракетами С-300/400 із Криму, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівській та Сумській областях із повітряного простору Курської області Росії, а також 17-ма ударними безпілотниками (райони пусків - Курськ, Приморсько-Ахтарськ, Росія).

В результаті протиповітряного бою було збито 12 ворожих БпЛА в Миколаївській, Київській, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській та Черкаській областях. Чотири російські безпілотники було локаційно втрачено, імовірно внаслідок активної протидії засобів радіоелектронної боротьби. Ще один БПЛА - в повітрі.

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 14 жовтня російська окупаційна армія атакувала Одеський морський торгівельний порт, пошкоджено два цивільних іноземних судна, загинула людина, ще 8 - поранені.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба заявив, що всі постраждалі - цивільні. Пошкоджень вже вдруге зазнало суховантажне судно під прапором Палау OPTIMA. Тиждень тому це саме судно вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою.

Тоді постраждали іноземці - члени екіпажу. Інше пошкоджене 14 жовтня судно - NS Moon (прапор Белізу). Також під час атаки пошкоджено склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів, автомобілі.

Вас також можуть зацікавити новини: