Олег Старіков спрогнозував, яких дій очікувати від росіян на Курщині / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські окупанти наближаються до третього етапу своєї наступальної операції в Курській області.

Про це повідомив в ефірі "24 Каналу" експерт сектору оборони та безпеки Олег Старіков. "Перший етап був з 10 вересня. Потім пройшов другий етап з 8 жовтня. Зараз у них було певне затишшя. А зараз вони починатимуть третій етап. На першому етапі вони своїми повітряно-десантними військами зайняли певні плацдарми", - сказав Старіков.

Він підкреслив, що на другому етапі вони ці плацдарми закріпили - це Любимівка, Зелений Шлях.

Відео дня

За словами експерта, тактика росіян полягає в тому, щоб на напрямку Коренево-Зелений Шлях відрізати українські війська на північному плацдармі Курської області:

"А після цього, якщо їм це вдасться, вони підуть на південь і спробують дійти до державного кордону. Тому я думаю, що в третій декаді жовтня активні бойові дії почнуться, і противник почне відтісняти".

Ситуація в Курській області: важливі новини

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація на Курщині залишається під контролем Сил оборони України. За його словами, ворогу не вдалося перехопити тут ініціативу.

Тим часом військовий експерт Роман Світан переконаний, що Україні вдалося виконати одну з цілей, яку вона переслідувала в Курській області. За словами експерта, якби росіяни перекинули 50 тисяч військ з Курщини на Донбас, то окупанти "вже стояли б під Павлоградом".

Вас також можуть зацікавити новини: