На Україну чекає важка зима / колаж УНІАН, фото УНІАН

Російські окупаційні війська чекають на певні температурні зміни, коли ракетний удар буде найбільш дошкульним для української енергетики.

"Певний час не було пусків Х-101. Можна припустити, що накопичуються ракети для ймовірних ударів по нашій енергетиці. Напевно, ворог вичікує на певні температурні зміни, коли цей удар буде найбільш дошкульним. З іншого боку, до цього готується наша ППО, усвідомлюючи ці ризики й підходи росіян, які мають на меті завдати максимальних збитків нашій енергетиці", - заявив в етері телеканалу "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, запаси літаків у країни-агресора ще зберігаються, але Ту-95МС дійсно зношуються.

Відео дня

"Є проблеми з двигунами, і це становить серйозну проблему для РФ. Вони намагаються економити льотний час. Проте бойові завдання намагаються виконувати для пусків крилатих ракет Х-101. Відбуваються підйоми бомбардувальників РФ для проведення умовно навчальних місій. Але зрозуміло, що навчальна місія на певному етапі може перейти в бойову", - підсумував Згурець.

Обстріли української енергетики

Як пише Politico, якщо західні союзники, зокрема, США і Британія, не переглянуть свою позицію щодо ударів далекобійною зброєю, то Україна може програти енергетичну війну з Росією вже цієї зими.

Російські окупанти продовжують цілеспрямовано завдавати ударів по об'єктах української енергосистеми. Енергетики намагаються швидко вирішувати ці проблеми, але на це знадобляться роки, заявив заступник директора Асоціації енергетичних і природних ресурсів Андрій Закревський.

Президент Володимир Володимир Зеленський попередив, що росіяни хочуть атакувати три українські АЕС. За його словами, Україна вже отримала докази щодо планування таких ударів.

Співзасновниця ГО "Антикризовий експертний ядерний центр України" Ольга Кошарна додала, що Інфраструктура українських атомних електростанцій дуже погано захищена від можливих атак з боку росіян. 

Вас також можуть зацікавити новини: