Росію масовано атакували дрони / колаж УНІАН зі скріншотів

У РФ поскаржилися, що в ніч на суботу, 21 вересня, Тихорецький район Краснодарського краю атакували дрони. Із двома безпілотниками ворожі засоби нібито "розібралися", але через "падіння уламків одного з них виникла пожежа, що перейшла на вибухонебезпечні предмети".

Почалися вибухи, жителів селища, що розташоване поруч, тимчасово евакуюють у найближчі населені пункти, повідомив губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв. За відомостями Telegram-каналу ASTRA, місцеві жителі повідомили про атаку на склад із боєприпасами.

Журналісти також дізналися, що дрони в селищі Октябрський Тверської області атакували 23-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ. Губернатор Тверської області Ігор Руденя стверджував, що на південному заході регіону нібито збито дрони. "Фахівці екстрених служб працюють на місці спільно з представниками адміністрації території", - підкреслив він.

Пізніше в російському Міноборони стверджували, що "перехопили" 101 український дрон літакового типу. "53 БПЛА перехоплено і знищено над територією Брянської області, 18 - над територією Краснодарського краю, 5 - над територією Калузької області, по 3 БПЛА над територіями Тверської та Бєлгородської областей, по одному БПЛА над територіями Смоленської, Курської областей", - похвалилися вороги.

У ворожому міністерстві заявили, що також "розібралися" з одним безпілотником, що був над Кримом, і 16 безпілотниками, які літали над акваторією Азовського моря.

У мережі з'явилися відеозаписи, на яких видно і чутно наслідки дронової атаки в Краснодарському краї. На відео можна побачити величезний стовп диму з вогнем, а також чути потужні вибухи.

Триває повномасштабна війна в Україні - що повідомлялося

Після того, як росіяни вторглися на українську територію, у РФ уже не раз скаржилися на атаку безпілотниками на різні військові об'єкти. Зокрема, було завдано ударів по складах боєприпасів.

УНІАН дізнався 18 вересня, що наші дрони в місті Торопець Тверської області ліквідували великий склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ, на якому, зокрема, могли перебувати балістичні ракети.

Військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що більша частина ворожих боєприпасів могла уникнути пошкодження, оскільки, найімовірніше, перебувала в підземних сховищах.

Вас також можуть зацікавити новини: