Росія не відмовляється від мети - знищити енергетичну інфраструктуру України / mil.gov.ua

Росіяни продовжуватимуть обстрілювати Україну ракетами, оскільки їхня мета – знищити енергетичну інфраструктуру – нікуди не поділася.

Про це в ефірі "Radio NV" повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

"Вони будуть це робити, питання чим. Зараз, судячи з усього, у них 9 літаків Ту-95МС стоять в Оленьї споряджені. І, скоріше за все, ще 5 стоять на Енглельс-2. І судячи з того, що там перестали прилітати Іл-76 з ракетами Х-101, то вони готові до атаки", – сказав Криволап.

Відео дня

Окрім цього, за його словами, окупанти можуть використати три МіГ-31К з ракетами "Кинджал", а також ОТРК "Іскандер-М" і кораблі з ракетами "Калібр":

"Для того, щоб вже весь асортимент ракет застосувати – вони можуть". 

Росіяни готуються до масованої атаки: що відомо

Раніше УНІАН повідомляв, що востаннє російські окупанти завдавали масованого ракетного удару по території України в ніч на 4 вересня. Тоді найбільше ракет Х-101 РФ випустила по Львову.

Раніше військовий експерт Денис Попович припустив, що росіяни масово запускають ударні БПЛА типу "Шахед" для того, щоб розвідати та розрядити українську систему ППО. За його словами, це може бути одним із чинників російської підготовки до масованого удару.

Тим часом німецьке видання ZDF відначає, що протягом тижня окупанти взагалі не використовують ракети для ударів по Україні. На думку журналістів, це може свідчити або про підготовку до масованого удару, або ж про нестачу цієї компоненти в РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: