Експерт наголосив, що українці мають бути уважними в найближчі декілька днів / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники планують новий масований ракетний удар по Україні. Така атака може стати не меншою за ту, яка була 26 серпня. Про це заявив військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі "Громадського радіо"

"Ці їхні постійні нальоти "шахедів" та невелика кількість ракет - це підготовка до масованого ракетного удару. Це спроба перевірити нашу протиповітряну оборону та виснажити її. Ракетний удар вони планують провести незабаром. Тому, не варто нехтувати повітряними тривогами", - підкреслив він.

За словами експерта, в ГУР МО також попереджали про новий масований ракетний удар по Україні, тому громадянам слід чекати на таку атаку, яка була 26,27 серпня, адже армія РФ накопичила до півтори сотні ракет різних видів. Гетьман попередив:

Відео дня

"Ми побачимо сотні російських ракет у небі".

Він зауважив, що українці мають бути уважними в найближчі декілька днів та підготуватися до атаки РФ. Своєю чергою він радить не панікувати та довіряти силам ППО. 

"Сили ППО теж готові до цього удару. По ракетах працюватимуть наші F-16 та інші засоби", - запевнив експерт.

Наразі невідомо, коли саме відбудеться ракетний удар, проте експерт вважає, що це, швидше за все, станеться до 12 жовтня, адже в той час пройде засідання у форматі "Рамштайн". 

Війна в Україні - останні новини

Як писав УНІАН, російські окупанти 7 жовтня атакували Одесу, одна з ракет влучила по судну під прапором Палау, внаслідок чого загинув один українець та було поранено п'ять іноземних членів екіпажу. Судно називається Optima, воно прибуло до Одеси за кілька годин до атаки.

Своєю чергою у 60 ОМБр розповіли, чи готується ворог до прориву на Лиманському напрямку. Начальник відділення комунікацій ОМБр зазначив, що кількість задіяної в механізованих штурмах техніки не свідчить про те, що росіяни налаштовані на прорив.

Вас також можуть зацікавити новини: