Експерт сказав, які люди зараз поповнюють лави путінської армії / колаж УНІАН з фото REUTERS та скріншоту

Російський диктатор Володимир Путін вирішив збільшити чисельність збройних сил РФ, і це може мати серйозний вплив на економіку країни-агресора.

Старший економіст Київської школи економіки Бенджамін Хільгеншток сказав Business Insider, що "вибуття ще 180 000 осіб зі складу робочої сили матиме серйозний вплив на економіку". На думку економіста Віденського інституту міжнародних економічних досліджень Артема Кочева, російський ринок праці постраждає менше, якщо призов до армії здійснюватимуть цілеспрямовано. Аналітик також описав "портрет" окупанта-новобранця.

"Наразі новобранців можна розділити на дві групи: люди, які заборгували, з низьким соціально-економічним статусом і засуджені", - заявив. Співрозмовник підкреслив, що вони або зайняті в менш продуктивних галузях економіки, або взагалі не беруть участі в ринку праці.

Відео дня

"Поки набір залишається в межах цих двох груп, вплив на ринок праці буде обмеженим", - додав експерт. Кочев зазначив, що додаткове залучення новобранців до ЗС РФ все одно стане новим навантаженням на бюджет.

За відомостями ЗМІ, в Росії в армію набрали стільки ув'язнених, що деякі в'язниці почали закривати. Ще у березні в РФ заявляли, що через одночасне значне скорочення кількості засуджених деякі місця обмеження волі "прикрили".

Важливі новини - Росія в центрі уваги

У вересні Володимир Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 000 осіб. Указ диктатора набуде чинності в грудні. Таким чином загальна кількість військових РФ має сягнути 2,38 мільйона осіб, з яких 1,5 млн - чинні солдати.

Варто зазначити, що ватажок росіян уже не вперше збільшує чисельність ЗС Росії після повномасштабного вторгнення росіян в Україну (відбулося 24 лютого 2022 року). У серпні 2022-го диктатор наказав "роздути" кількість військових РФ на 137 000 осіб, а в грудні 2023-го - на 170 000.

Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан вважає, що нове рішення ватажка росіян щодо збільшення кількості військових в армії РФ не вплине на ситуацію на фронті в нашій країні.

Вас також можуть зацікавити новини: