Полковник ЗСУ розповів, що підтримує бойовий дух бійців на фронті/ Колаж УНІАН, фото 93 ОМБр Холодний Яр, скріншот​​​​​

Полковник ЗСУ, командир 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ України Олег Апостол розповів про ситуацію на фронті та про зміни у тактиці та стратегії ворога.

В інтерв'ю Факти ICTV він розповів, що його бригада зараз перейшла з Куп’янська на Терни.

"Якщо брати напрямок, де діє моя бригада, наразі ініціатива за нами, противник б’ється лоб в лоб і успіху не має… Не секрет, що ворог пройшов понад 2 км під Тернами, зайняв посадку, і ми його звідти вибили. Але він це зрозумів, напевно, лише за тиждень. Бачачи цей момент, ми почали нарощувати штурми, проте не втратили жодної людини", - розповів він.

Відео дня

Полковник зазначив, що тактика ворога змінюється залежно від наявності засобів – дронів, РЕБ, ППО.

"Всю роботу на полі бою однозначно робить солдат: наскільки він мотивований, психологічно та морально підготовлений, а ще – бойова підготовка. Проте великий процент успіху залежить від дронів, тих же Ланцетів. Або, наприклад, з’явилися FPV-дрони – що з нашого боку, що з їхнього. Уже зовсім по іншому починаєш переміщуватися, обладнувати позиції, щоб їм протидіяти", - зазначив він.

Він також зазначив, що основою морального духу бійців є бойова підготовка, яка має тривати постійно, а також матеріально-технічна база, інструктори. "Солдат має відчувати готовність до бойових дій, зокрема, морально та психологічно", - зазначив він.

За його словами, головне, щоб солдат бачив, що про нього дбають, і що на полі бою про нього не забули.

"У мене була така ситуація, коли одна позиція була відрізана три дні, повністю в оточенні… Противник штурмував її танком і БМП з різних боків, але без успіху. Ми їх підтримували усіма можливими засобами максимально, скільки могли, і розвідрота повністю деблокувала позицію, знищивши водночас 3-4 позиції противника. Ці п’ять звичайних хлопців, один з яких був поранений, протрималися три дні. Але це завдяки, зокрема, тому, що вони чули голос командира батальйону, і їх це мотивувало", - розповів він.

Новини війни - ви могли це пропустити

Аналітики DeepState повідомили, що росіяни досягли певних успіхів у Донецькій та Луганській областях, просунувшись в районі чотирьох населених пунктів - біля Стельмахівки, Макіївки, Євгенівки та Невельського.

Як розповідав речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев, російські окупаційні війська продовжують наступальні дії на Вовчанському та Липецькому напрямках. Він також додав, що російські окупанти на цьому напрямку не шкодують особового складу, через що мають стабільно високі втрати

Вас також можуть зацікавити новини: