'Проміжна мета чітка і зрозуміла': Черник спрогнозував, коли закінчиться війна

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що війна закінчиться в наступному році. Це пов'язано з тим, що у 2025 році росіян чекають великі економічні проблеми. Натомість полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Петро Черник зауважив, що Росія вважатиме своєю перемогою повну ліквідацію української державності.

Як зазначив Черник у зведенні для 24 Каналу, росіяни ніколи не відмовляться від цієї ідеології, поки вони у тих кордонах і при тому суспільному укладі, в якому існують.

"Навіть Ленін свого часу сказав, що втратити Україну – це втратити голову. Ця екзистенційна війна матиме нескінченний характер, поки Росія не розпадеться. Вона розпадеться неминуче. Головної мети – ліквідації української державності – в цьому циклі вони не опанують. Наступного року в них почнуться справжні економічні проблеми. Непогані новини надходять щодо нафти. Розуміємо, що допоки Росія має вільно конвертовану валюту, доти вона може жити як імперія", - зауважив Черник.

Відео дня

Експерт нагадав, що СРСР розпався через зниження цін на нафту у 80-х роках. На його переконання, Росію теж це чекає, щоправда, не абсолютно, адже триватимуть продажі в Індію та Китай. Санкції хоч і не діють на повну, поступово здушують становище. У військовій частині росіяни на 50% спустошили свої склади в плані бронетехніки й артилерії, а повноцінно замістити їх вони не зможуть найближчі 20 років.

"На мою думку, не зможуть узагалі. Тому вони шукають точку завершення – заморожування конфлікту або виходу з цієї фази бойових дій. Їхня проміжна мета дуже зрозуміла та дуже чітка – вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини. Нам треба зробити все можливе та неможливе, щоб її зірвати", – наголосив Черник.

Що передувало

Як повідомляв УНІАН, очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Російська Федерація хотіла би завершити розвʼязану проти України війну до кінця 2025 – початку 2026 року. При чому Москва сподівається завершити її своєю перемогою.

"Вони прогнозують, що приблизно в період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. З цим, до речі, пов’язано багато процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти у цей період так, як би їм хотілося", – зазначив керівник української розвідки.

Вас також можуть зацікавити новини: