Єгор Фірсов схвалює ідею виплат за знищену техгніку ворога / колаж УНІАН, фото facebook.com/usofcom, t.me/firsov_e

Бійці Сил оборони справді отримують додаткові виплати за знищену російську техніку, але через бюрократію цей механізм працює не у всіх підрозділах. Про це в інтерв’ю Radio NV розповів головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов.

"Доплати йдуть. Наприклад, значна частина моїх хлопців отримала перші гроші за знищену техніку. І це дуже-дуже круто. (...) Але я знаю, що не у всіх бригадах, які знищили техніку, є виплати. Тобто перепона скоріше бюрократична, бо процедура нова. І у бригад не вистачає часу і зусиль, щоб цю процедуру освоїти", – каже військовий.

За словами Фірсова, грошові виплати за результативну роботу насправді добре мотивують бійців. Окрім того, зараз у ЗСУ запускають систему рейтингу підрозділів, що також має додати бійцям бажання вправно воювати.

Відео дня

"Запускається система, коли підрозділ, який знищив щось, отримає за це щось бали. І ці бали може обміняти на щось у вигляді дронів. І це насправді дуже крута мотивація. Вона справедлива. Тому що той, хто працював і має перші рядки рейтингів, він отримує більше дронів. (...) Тому що до цього, умовно кажучи, ми могли бути одними з лідерів Збройних сил України в галузі БПЛА. І для нас якихось зисків і мотивації жодної не було", – розповідає військовий. 

Війна в Україні: виплати за знищену техніку

Як писав УНІАН, для отримання виплати за знищену російську техніку українським військовим потрібно підтвердити факт її ліквідації. Для цього було розроблено спеціальний алгоритм.

Зокрема потрібно скласти відповідний рапорт командира, зробити запис у журналі бойових дій, факт знищення техніки мають підтвердити "суміжники", дані фото- або відеофіксації. Вказані документи передаються по вертикалі до органів управління, які й ухвалюють відповідне рішення. 

Вас також можуть зацікавити новини: