Загарбники вночі довго атакували Київ безпілотниками / колаж з фото Сили оборони півдня та УНІАН

У ніч на п'ятницю, 18 жовтня, росіяни здійснили потужну атаку по Україні безпілотними літальними апаратами.

Сили оборони України знешкодили всі БПЛА, які рухалися у бік Києва, повідомила Київська міська військова адміністрація.

У відомстві додали, що у повітряному просторі столиці та на її підступах наші воїни вели бойову роботу понад 4,5 години.

Відео дня

У КМВА зазначили, що, за оперативними відомостями, у Києві минулося без руйнувань та постраждалих:

"Російські війська здійснили одну з наймасованіших атак безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі України".

Пізніше Командування Повітряних сил Збройних сил України повідомило, що з 20:00 17 жовтня росіяни били по Україні дронами типу "Шахед" та безпілотниками невстановленого типу. У ЗСУ додали, що вороги запускали дрони з російських міст Приморсько-Ахтарськ, Орел та Курськ.

Радіотехнічні війська Повітряних сил станом на 08:30 виявили 135 безпілотників. За ворожими повітряними цілями "полювали" мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби, зенітні ракетні війська та авіація.

"В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БПЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях", - зазначається у повідомленні.

Два дрони полетіли у Білорусь, 44 - були локаційно втрачені. Ще до 10 безпілотників станом на 8:44 знаходилися у центральних регіонах.

Раніше стало відомо, що у ніч на 18 жовтря у низці областей України та в Києві було оголошено повітряну тривогу. Повідомлялося, що в регіонах зафіксували ворожі дрони типу "Шахед".

Продовжується російсько-українська війна - важливі новини

Росіяни вже багато разів застосовували проти українців дрони. Зокрема, у ніч на 17 жовтня ворог запустив десятки БПЛА і 31 з них ліквідували на території Київської, Чернігівської, Черкаської, Полтавської та Сумської областей.

Захисники України вдало борються з безпілотниками супротивника - станом на 17 число ліквідовано 17 104 російські дрони оперативно-тактичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: