Єрмак жорстко звернувся до країн Заходу / скріншот

Створення нового воєнного альянсу автократичних режимів покликане розбалансувати сфери впливу демократичних країн і є репетицією та можливим промацуванням реакції на такий крок Західного світу. Про це у своєму Telegram-каналі заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

В цьому контексті він, зокрема, нагадав про війну Російської Федерації "в Європі проти України", залучення армії Північної Кореї до війни в Україні, підтримку Іраном війни на Близькому Сході та нагнітання КНДР на Корейському півострові.

"Бажання нового воєнного альянсу автократій розбалансувати демократичні сфери впливу наразі є репетицією і можливим промацуванням реакції Західного світу. Якщо це не отримає жорстку відповідь, вони почнуть готуватися до подальшого нав‘язування свого впливу у Європі, що буде неможливо здійснити без війни", - написав політик.

Відео дня

Він закликав західних партнерів серйозно поставитися до нових загроз, адже "замирення" Росії і автократій не працює:

"Потрібна сила, щоб уникнути великої війни".

Співпраця Росії, КНДР та Ірану - останні новини

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому партнерам вигідно допомогти перемогти Путіна. За його словами, "коаліція злочинців" вже включає кілька країн.

Як сказав Зеленський, весь світ бачить допомогу КНДР та іранського режиму Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: