Загарбник благав зберегти його життя / Колаж УНІАН / Скриншоти

Батальйон К-2, що входить до складу 54 окремої механізованої бригади, показав взяття російського окупанта у полон за допомогою дрона.

У Telegram-каналі батальйону опубліковано відео операції, під час якої оператор БПЛА з позивним "Стайгер" робив скиди по російському солдату в укритті. Чоловікові щастило, тому він не зазнав серйозних травм, а вже після п'ятого скиду вирішив здатися у полон.

"Як виявилося пізніше, після провального штурму він тиждень сидів у норі без їжі та з води. Окупантові все ж вдалося дістатися точки, де наші піхотинці взяли його в полон, та не без пригод. Адже росіяни залюбки вели артилерійський вогонь по своєму ж бійцю. Можливо, окупант уже усвідомив, наскільки сильно йому пощастило", - йдеться у повідомленні.

Скриншот

На відео можна побачити, що загарбник вибрався з укриття та, помітивши український безпілотник, став благати зберегти йому життя. Після цього оператор дрона почав сигналізувати камерою, що той може здатися у полон. Він зробив скид поодаль від оккупанта, а потім повернувся з водою та запискою для нього.

Скриншот

Росіянин вколов собі знеболювальне та пішов за дроном. На шляху він постійно робив перерви, щоб перепочити, поки його обстрілювала власна артилерія. 

Скриншот

Дрони на війні

Раніше в мережі публікували відео взяття у полон "вагнерівця", який воював поти України на Донбасі. Окупант підняв руки та пішов здаватися.

Також українські дрони допомагали у порятунку захисників України, які самі опинилися в російському полоні. Наприклад, оператор 95 окремої десантно-штурмової бригади "відбив" та вивів з полону бійця, якого схопили окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: