Наразі українським військовим дуже складно на цьому напрямку / фото 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Ситуація на Покровському напрямку наразі дуже складна, російські окупанти намагаються постійно проводити штурми. Про це заявив начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач в ефірі "Еспресо".

За його словами, постійні штурмові дії ворога відбуваються в напрямку населених пунктів Гірняк та Селидове, що в Покровському районі. 

"Саме в цьому напрямку російські окупанти намагаються просуватись. Тут велику роль відіграє ландшафт. Оскільки до Покровська була відносна рівнина. Тепер бойові дії відбуваються на схилах та висотах, що дозволяє трішки уповільнити наступ противника. Загалом можна констатувати, що росіяни штурмують постійно. Нам дуже важко, якщо говорити відверто, ми маємо багато поранених", - зазначив Сєкач.

Речник бригади підкреслив, що армія РФ проводить штурмові дії, використовуючи техніку та велику кількість особового складу.

"Наразі вони повернулись до тактики, коли атакують групами по 4 осіб. Раніше вони атакували групами, які складались з двох осіб", - пояснив він. 

Сєкач додав, що у росіян залишилось обмаль часу, тому вони дуже активізувалися на цьому напрямку. 

Ситуація на Покровському напрямку - останні новини

Раніше начальник міської військової адміністрації Покровська Сергій Добряк заявив, що російські окупанти перебувають трохи менше ніж за 7 кілометрів від околиць міста з одного боку. Він повідомив, що наразі в Покровську залишаються 13 тисяч 50 осіб і 94 дитини, проте евакуація жителів продовжується. 

Водночас аналітики видання The Times наголошували, що попри втрату Україною Вугледара, штурм Покровська, який перебуває під постійними обстрілами РФ, є малоймовірним. У виданні наголосили, що подальшому просуванню РФ будуть перешкоджати українські оборонні позиції на північний схід від Вугледара. 

Вас також можуть зацікавити новини: