Журналіст Bild розповів про ситуацію в місті / скріншот із відео BILD

Покровськ, який російські окупанти наполегливо намагаються захопити, зараз перетворився на місто-привид, але ситуація там поки що далека від гуманітарної катастрофи. Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке побував у місті, і розповів про ситуацію.

Як розповідає аналітик, росіяни підірвали три естакади, які вели в місто, і тепер туди можна дістатися єдиною ґрунтовою дорогою.

До Покровська веде єдина ґрунтова дорога / скріншот із відео BILD

"На вулицях райцентру практично немає людей. Колись тут мешкали 65 000 людей, зараз залишаються близько 10 000. Загалом він нагадує місто-привид. Там не так багато зруйнованих будівель і слідів війни, працюють світлофори, досить чисто і навіть "оманливо спокійно", нехай далеко й чути артилерійські вибухи", - зазначає Рьопке.

Відео дня
У місті "оманливо спокійно", зазначає журналіст/ скріншот із відео BILD

Речник ЗСУ Віталій розповів журналісту, що на початку вересня російські війська були зупинені на тих рубежах, де залишаються і сьогодні, і з того часу вони перейшли до тактики ударів по місту КАБами та ракетами.

Представник ЗСУ розповів журналісту про ситуацію в місті / скріншот із відео BILD

Вони менше обстрілюють цивільну інфраструктуру, але вона все одно занепала. Більше атакують критичну інфраструктуру, наприклад, промислові об'єкти, оскільки, на їхню думку, вони можуть використовуватися армією.

"Ситуація з необхідними для життя водою, газом і світлом дуже напружена. У деяких районах електрики взагалі немає, в інших лише частково. Ситуація не критична, не можна говорити про гуманітарну катастрофу. Але тут немає умов для нормального перебування", - каже військовий.

У містечку немає умов для нормального перебування / скріншот із відео BILD

Він додав, що до останнього часу передмістя міста обстрілювали артилерією, але останніми днями до центру міста також стали долітати безпілотники.

"Зараз противник уже намагається взяти Покровськ під вогневий контроль FPV-дронамі", - розповів він.

Покровськ сьогодні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, днями російські окупанти перебили водопостачання Покровська і зруйнували міст, що з'єднував місто з Мирноградом.

Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ Сергій Цехоцький розповів, що окупанти не припиняють спроб прорвати лінію оборони українських захисників на Покровському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: