Експерт розповів про тактику ворога під Покровськом / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Російські окупанти постійно обстрілюють Покровськ, але якихось суттєвих просувань на цьому напрямку вони не мають. Про це заявив військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі Апостроф TV.

"Як кажуть військовослужбовці, які ведуть там бойові дії, обстріли Покровська тривають постійно, але якогось суттєвого просування немає", - сказав експерт.

За його словами, лінія фронту є динамічною, вона змінюється, змінюються і вогневі позиції.

Відео дня

"Там така динамічна ситуація, але головне, що просування такого, як було, скажімо, місяць тому, вже немає. Саме з цієї причини, що немає просування на Покровському напрямку, вони пробують обійти Покровськ з півночі, через Нью-Йорк наприклад, на Курахівський напрямок. Зосередилися вони на Курахівському напрямку, намаганнях там просунутися", - пояснив Гетьман.

Вын зазначив, що це "останні серйозні потуги" росыян, оскільки ресурси, які вони підготували для весняно-літніх наступальних дій, вичерпуються, крім того, незабаром розпочнуться дощі.

Війна в Україні - ситуація під Покровськом

Як повідомляв УНІАН, головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов зазначив, що найближчим часом російські війська знову намагатимуться прориватися до міста Покровськ на Донеччині та виходити на шлях до Дніпра: 

За його словами, зараз росіяни намагаються прориватися в бік населених пунктів Курахове та Селидове.

Водночас, як розповідав військовослужбовець 68-ї окремої єгерської бригади з позивним "Гусь", росіяни на Покровському напрямку досягли піку своїх можливостей, у них не вистачає сил та засобів одночасно проводити наступ у напрямку Покровська, Мирнограда та Селидового.

Вас також можуть зацікавити новини: