Олександр Мусієнко висловився про битву за Покровськ / колаж УНІАН зі скріншотів

Оборона міста Селидове (Донецька область) відтермінувала битву за Покровськ, не дала окупантам швидко перегрупуватися.

Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Навіть якщо битва за Покровськ станеться найближчим часом, то це робить її не настільки масштабною, як ворог міг би залучити свої сили", - сказав він.

Експерт зазначив, що двомісячна оборона Селидового стримує ворога на Покровському напрямку і не дає йому можливості дуже швидко перегрупуватися, оперативно відреагувати на зміну ситуації і рухатися в бік Покровська.

Відео дня

За його словами, оборона міста відтермінувала битву за Покровськ і дала можливість українським силам перегрупуватися, зайняти нові позиції і продовжувати виснажувати і знесилювати ворога, "фактично виконуючи стримувальну операцію в активній обороні".

Мусієнко додав, що якщо буде втрачено Селидове, то це створить перспективи для подальшого наступу ворога на Покровськ з південного флангу, покращить можливість окупантів для обстрілів, зокрема, в бік Курахового.

Експерт зазначає, що Курахівський напрямок є для ворога пріоритетним:

"Ворог зараз фактично знаходиться на околицях Курахового зі східної частини і також тисне з північно-східної частини, щоб там вирівняти ділянку фронту".

При цьому наголосив, що в найближчі тижні на нас очікує битва за Курахове, і туди буде скеровано весь потенціал ворога.

Триває російсько-українська війна - важливі новини

Як повідомляв УНІАН, групи піхоти армії РФ намагаються просочуватися в місто Селидове Донецької області зі східних околиць, але українські захисники тримають оборону.

У Національній гвардії України зазначають, що Сили оборони вибивають росіян, не даючи їм закріплюватись в місті, встановлювати спостережені чи вогневі позиції. Росіяни активно застосовують по Селидовому й авіацію. Крім того, околиці міста регулярно зазнають артилерійських обстрілів.

Вас також можуть зацікавити новини: