Максим Жорін висловився про підготовку молодих бійців / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Якщо у віці приблизно 20 років бійця забезпечити всім необхідним для навчання, і поруч з ним будуть авторитети, на яких він захоче рівнятися, то він не піде на самовільне залишення частини й "покаже крутий результат".

Такою думкою поділився заступник командира 3 Окремої штурмової бригади Збройних сил України, майор Максим Жорін у Telegram. Офіцер підкреслив, що мотивація людини не залежить від фізичного стану чи віку. За його словами, мотивація залежить від характеру та внутрішнього настрою, з яким можна і потрібно працювати, щоб потім якийсь боєць не говорив "за що я тут воюю":

"І в 20-22 роки, якщо бійцю дати для навчання все, поставити авторитетних людей поруч, на яких він захоче рівнятись - він покаже крутий результат. І на СЗЧ не піде"

Варто зазначити, що у травні мобілізаційний вік в Україні знизили до 25 років. Раніше мобілізувати могли лише тих, кому виповнилося 27. Очільник благодійного фонду "Повернись живим" Тарас Чмут говорив, що потрібно знизити мобілізаційний вік до 20 років.

Важливі новини України про армію - що повідомлялося

21 вересня відомий блогер та військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади ЗСУ Сергій Гнезділов публічно повідомив, що самовільно залишає військову частину, щоб нібито привернути увагу влади до необхідності запровадження для воїнів чіткого терміну демобілізації.

Таке рішення Гнезділова розкритикував, у тому числі Максим Жорін. Майор ЗСУ зазначив, що дисципліна - одна з основ будь-якої армії, а "показово-медійне "добровільне СЗЧ" в Україні привертає увагу лише до того, що її порушення нібито є нормою.

Вас також можуть зацікавити новини: