Подоляк розкритикував партнерів України за повільність / колаж УНІАН, фото Азов, скріншот

Альтернативою плану перемоги України є спостереження за масштабним геноцидом України. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передає 24 канал.

На його думку, коли партнери хочуть ще часу, щоб подумати, чи давати, чи не давати Україні ті чи інші дозволи - це парадоксально звучить.

"Немає "якщо". Або ви йдете в логіці війни, і вона чітко сьогодні прописана в плані примусу Росії до адекватності, або спокійно дивитеся за геноцидом, - сказав він. - Або абсолютно логічний план із математичною калькуляцією, в якому прописано все для того, щоб змінити соціальні настрої в Росії, щоб побачити зовсім інші події в Росії. Або тоді всі сідають, вибачте з попкорном, і дивляться за масштабним геноцидом України, поки вся наша країна не буде залита кров'ю".

Відео дня

Подоляк акцентував, що в рамках міжнародного права Україна може законно завдавати ударів на будь-яку відстань будь-якою зброєю по території Росії:

"Це не про дозволи, а навпаки - про вигадані заборони, які суперечать міжнародному праву".

План перемоги України - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня президент України Володимир Зеленський презентував план перемоги у Верховній Раді. За його словами, план складається з п'яти пунктів і трьох секретних додатків, серед яких - негайне запрошення до НАТО і продовження операцій ЗСУ в Росії.

17 жовтня Зеленський представив план перемоги лідерам Євросоюзу. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен високо його оцінила.

Вас також можуть зацікавити новини: