зсу, война, українські воїни / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов різко розкритикував план перемоги України, який вчора представив у парламенті президент Володимир Зеленський. Він стверджує, що перший пункт є нездійсненним.

"У Плані перемоги здивувало формулювання, що Путін має побачити, що його геополітичні розрахунки програшні, а росіяни повинні відчути, що їхній цар програв геополітично. А якщо вони не відчують, для чого це взагалі було вносити в план? Яким чином росіяни відчують, що Путін програє, якщо наразі є просування по всіх ділянках фронту? Загрозлива ситуація по всій протяжності російсько-українського фронту, а не тільки на Покровському, Курахівському напрямку, як про це повідомляють численні, "корисні" українські експерти. Тому перший пункт плану нездійсненний", - пояснив Снєгирьов у етері телеканалу "Еспресо".

Крім того, Кремль створює загрози та ескалацію у ще трьох країнах, щоб відволікти партнерів від України, адже жертвами стали ключові і стратегічні партнери поза блоком НАТО, що є офіційним статусом.

Відео дня

"Другий пункт Плану — оборона. Йдеться про виведення української протиповітряної оборони на рівень, достатній для захисту наших міст і сил від російських ракет. Але територія України — найбільша в Європі. Говорити про те, що ми маємо створити систему ППО малого, середнього, великого радіусу дії, фактично, з нуля, за рахунок західних партнерів, прекрасно розуміючи можливості їхніх ВПК і зовнішніх викликів, а це загострення ситуації біля Тайваню, на Корейському півострові, на Близькому Сході, — нонсенс. Для чого Україні всі ці пункти, якщо було достатньо одного — надання Україні статусу стратегічного партнера поза блоком НАТО", - обурюється експерт.

Снєгирьов наголошує, що цей статус передбачає військово-технічну підтримку на 10 років. Він пояснив, що договір укладається і потім просто пролонговується і жодна адміністрація не може його скасувати.Такі домовленності пов'язують США з Тайванем, Ізраїлем та Південною Кореєю.

"Він передбачає макроекономічну допомогу, це те, що є в плані перемоги, і головне — обмін військовими технологіями. Тоді Україна позиціонується як стратегічний партнер, але без прив’язки до безпосереднього вступу в НАТО, бо вступ в НАТО — це колегіальне рішення. Якщо Угорщина чи Словаччина заветують цей процес, накладуть вето, то про вступ в НАТО в довгостроковій чи короткостроковій перспективі не йдеться. Ми мали виходити з одним пунктом, в який включені всі положення п’яти пунктів Плану перемоги", - підсумував експерт.

План перемоги України

Вчора Зеленський представив у парламенті План перемоги. Документ складається з 5 пунктів, три з яких мають секретні додатки

"Пункт перший - геополітичний, другий і третій пункти - військові, пункт четвертий - економічний, пункт п'ятий - безпековий", - сказав він.

Перший пункт плану перемоги України - це негайне запрошення до НАТО

Ключ до реалізації другого пункту плану перемоги (оборона) - успішне продовження операцій Сил оборони на російській території, щоб не допустити буферних зон в Україні, заявив Зеленський.

Один із пунктів плану перемоги України має назву "стримування", до якого є таємний додаток, який отримали партнери Києва на Заході. Україна пропонує розмістити на своїй землі комплексний неядерний стратегічний пакет стримування.

Крім того, план перемоги містить пропозицію для міжнародних партнерів щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання економічного потенціалу.

П'ятий пункт плану перемоги розрахований на післявоєнний час. У разі згоди партнерів, після війни українські війська можуть замінити окремі контингенти збройних сил Сполучених штатів Америки, які дислоковані в Європі. 

Вас також можуть зацікавити новини: